SUSUZLUK NASIL GEÇER?
İnsan üç durumda “yalancı susuzluk” hisseder. Birincisi yürüyüşten sonra bilhassa de bir yerden bir yere uzun mesafe giden kişinin hissettiği susuzluktur. Bu durumda su içmek çok zararlıdır. Bu yürüyüş sonunda oturup dinlenmeli, bir müddet sabretmelidir. Susuzluk kısa süre sonra geçer.
İkinci durum tatlı yiyecekler yedikten sonra hissedilen susuzluktur. Hemen su içilmemelidir, az bir süre beklenirse susuzluk geçer.
Susuzluk Geçirme Yöntemi
Üçüncüsü de cinsel birleşmeden sonra hissedilen susuzluktur. Bu durumda da bir süre sabredilirse susuzluk geçer.
-------- Sponsorlu --------
Bu üç haldeki susamaya yalancı susuzluk adı verilir. Eğer yalancı susuzluk olduğunda su içilirse susamak artmaya devam eder. Çünkü o zararlı madde su içtikçe daha da artar.
Rezene tohumu, rezene suyu, anason ve bal şerbeti içmek yalancı susuzluğu giderir. Bu üç durumda da beklemeli ve zamanı gelince su içilmelidir.
Eğer tabiatı safravi ya da tuzlu balgamı olursa bunlar susuzluğa tahammül edemezler. Bu durumda ılık suyu, yavaş yavaş içmelidirler.
Sıcak yemek yedikten sonra su içmek de zararlıdır. Eğer yalancı susuzluk baskın olursa sabredip mümkünse uyumalıdır. Böylece vücudun tabiatı kendisine susuzluk getiren yaramaz maddeyi uyku esnasında pişirip yok eder.