Astım Hastalığının Bitkisel İlaçlarla Tedavisi Mümkün mü?

Bu yazımızda Astım Hastalığının Tedavisi ile ilgili bilgilerimizi siz değerli Bilgi Doktoru okurlarımızı için paylaştık. Faydalı olması dileğiyle.

Astım hastalığının tedavisi doğru şekilde planlandığı ve kullanıldığı zaman astıma bağlı sorunların çoğu kaybolur. Bronşlar çeşitli alerjenlere, sigara dumanına, soğuk havaya ve egzersize duyarlı hale gelmektedir. Uyaranlar ile karşılaştıklarında bronşlarda ödem, kasılma ve salgı meydana gelmektedir. Meydana gelecek solunum sorunu ya kendiliğinden veya ilaçlarda kaybolur.

Astım Hastalığının Bitkisel İlaçlar İle Tedavisi

Astım tedavisinde öncelikle yapılacak olan sigaradan ve allerjiye sebep olan faktörlerden uzak durulması gerekir. Ev akarlarına karşı evdeki nemin azaltılması, halıların ve tüylü oyuncakların kaldırılması, ahşap ya da deri mobilya kullanılması tavsiye edilir. Astım kronik bir hastalıktır. Bu sebeple tedavisi ömür boyu sürer. Astım hastalarının hiç şikâyetleri olmasa da ilaçlarını kullanmak zorundadırlar. Aksi halde her yeni “akut astım atağında” solunum yollarındaki iltihap  artacaktır.

Andız otunun (Inula helenium) kökünden demleyeceğiniz çay, balgam ve tıkanmış göğüse faydalı gelebilir. Geceyi rahat geçirebilmek için, sığırkuyruğu çayı işe yarayacaktır. Bitki çayı hazırlamak için, bir fincan kaynar suya poşet bitki çayını, ya da bir çay kaşığı kurutulmuş bitkiyi ekleyip beş dakika kadar demleyin. Sonrasında eğer kurutulmuş bitki kullandıysanız, hazırlamış olduğunuz çayı süzün. Dilerseniz, çayınıza bal da katabilirsiniz.


-------- Sponsorlu --------

Astım Hastalığına Refleksoloji Tedavisi;

Ayak kürenizin alt tarafına başparmağınız ile basınç uygulayarak astımın etkisi dindirilebilir. Baskı noktasını, ayak başparmağınızla yanında bulunan parmak arasından aşağı doğru uzanan hayali çizgiyi izleyerek bulabilirsiniz.

Astım Hastalığına Akupres Tedavisi;

Astım atağınızın başlamak üzere olduğunu düşünenler, buradaki baskı noktasına basınç uygulamayı deneyebilirsiniz. Baş parmağınızı, avucunuzun içine yakın bilek çizgisinden 2 parmak yukarısında başparmağın hizasındaki baskı noktasına bastırın. Başınızın arkasına doğru uzanarak her iki başparmağınızı, omurganın her iki tarafından birer parmak uzaktaki akupres noktalarına yavaş bir şekilde bastırın.

 

Astım Hastalığı Genetikmidir?

Astım hastalığında genetik etkenlerin rolü oldukça fazladır. Bu genetik faktörlerin rol aldığı hastalarda alerjinin rolü çoktur.

 

ASTIM NEDEN OLUR?

Ev içerisinde bulunan hayvanlar, polenler, hava kirliliği, kimyasallar, işteki kimyasal maddeler ve buharlar.

 

Astımı Neler Etkiler

Egzersiz,
Allerjenler veya irritan maddeler,
Viral veya sinüs infeksiyonları,
Mide asidinde artma (reflü),
İlaç ya da besinler,
Stress,
Heyecan.

 

Sağlıcakla Kalın Bilgi Doktoru okurlarım

 

1 YORUM

  1. Pingback: Yediğimiz Gıdalar Güvenli mi? » Bilgi Doktoru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir