Yüzün Güzelliği
Reçeteyle İlgili Bilgiler
İbn-i Sina’nın, Tıp Kanunu kitabında, anuş daru ismiyle bahsettiği reçete bir takım bitkilerin karışımından elde ediliyor. Reçetenin güzellikle ilgili birçok faydası olsa da, yüz güzelleştirme özelliği ön plana çıkıyor. Anuş darunun güzellikle ilgili diğer faydası ise onun vücutta tatlı ve hoş bir koku oluşturması.
Yüzü Güzelleştiren Anuş Daru Kürü
İbn-i Sina Tıp Kanunu adlı kitabında reçeteyi şu şekilde veriyor: 21 gram kırmızı gül yaprağı, 17.5 gram Hint selvisi, 10.5 gram karanfil, 0.5 gram mastika (damla sakızı), 10.5 gram Hint sümbülü, 10.5 gram Hint kedi otu, 7 gram Çin tarçını, 7 grant maya, 7 gram safran, 7 gram küçük Hindistan cevisi (besbase), 7 gram küçük kakule, 7 gram büyük kakule, 7 gram küçük Hindistan cevizi (cevz-i bevva).
-------- Sponsorlu --------
Anuş Daru Reçetesindeki Bitkilerin Açıklanması
Anuş daru reçetesini oluşturan bitkilerin birçoğu tanıdık olsa da aralarında bilinmeyen ya da az bilinenler de var. Aşağıda, reçetede yer alan ve bilinmediğini düşündüğümüz bazı bitkilerin açıklamaları verildi. Bunu yaparken evvela İbn-i Sina’nın Tıp Kanunu isimli kitabının ikinci cildinde yaptığı açıklamaları dikkate alındı. Sina’nın tanımına yer vermediği bitkiler söz konusu olduğunda ise başka kaynaklara başvuruldu.