yulaf ezmesi

Yulaf Nedir, Yulaf Ezmesi Faydaları Nelerdir?

YULAF NEDİR, NASIL TÜKETİLİR?
Yulaf buğdaygiller familyasından olan boyları 50 ile 150 cm’ye kadar uzayabilen otsu bir tahıl bitkisidir. Taneleri insan beslenmesinde ve hayvan yemi olarak kullanılmaktadır. Çoğunlukla bisküvi, puding ve yulaf ezmesi olarak tüketilir. Özellikle kahvaltı öğünlerinde ve diyet menülerinde yulaf ezmesi sıklıkla tercih edilmektedir. Yoğurt, süt veya sade ılık su ile karıştırılarak çeşitli şekilde tüketimi mevcuttur. Yulaf ezmesi içerisinde bol miktarda aminoasit barındırır bu sayede önemli bir protein kaynağıdır.

YULAF EZMESİ FAYDALARI

Yulaf ezmesi tok tutucu özelliği ve hastalıklara karşı koruyucu olması sebebiyle oldukça faydalı bir besindir. Zayıflamak isteyenler, diyet yapanlar için bulunmaz bir nimettir. Bunların dışında yulaf ezmesinin faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz;

➤ Yapılan araştırmalar sonucunda yulafın klasik kahvaltılık gevreklere oranla daha çok tok tutucu özelliği olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Gün içerisinde yaşanabilecek açlık krizlerini önleyerek zayıflamada önemli bir rol oynuyor.


-------- Sponsorlu --------

➤ Düzenli bir şekilde tüketilen yulafın kalp hastalıklarına yakalanma riskini azalttığı görülmüştür. İçerisinde bulunan lifler midede jel bir yapıya dönüşür ve kolesterolün absorbe edilmesini önler.

➤ Kan basıncını düzenler ve sağlıklı bir seviyeye getirir.

➤ İçerisinde bulunan çözülebilir lifler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu sayede vücudu hastalıklara karşı korur.

➤ Yulaf kompleks bir karbonhidrattır. Bu özelliği sayesinde vücutta serotonin hormonu yani mutluluk hormonu salgılanmasına neden olur. Serotonin hormonu stresi azaltarak sakinlik sağlar. Ayrıca kan şekerini de dengede tutar. Açlıktan kaynaklanan sinirlilik hallerini de bu sayede önlemiş olur.

➤ Yapılan araştırmalara göre lif bakımından zengin olan besinler kanseri önlemede önemli rol oynar. Gün içerisinde alınan 10 gram lifin kansere yakalanma riskini %5 oranında düşürdüğü kanıtlanmıştır. Yulaf gibi lifli gıdaların özellikle göğüs kanserine yakalanma oranını düşürdüğü bilinmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir