Besinler – Yiyecekler Nasıl Sindirilir
Acıkıldığı zaman iyi gıdalardan yemeli, ama gıda tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekmektedir.
Bu iyi gıdalardan vücutta aşırı tokluk belirirse hemen bedenin temizlenmesi gerekmektedir.
Bu birkaç gün yemeyi azaltarak perhiz yapmakla yani vücuttaki gıdanın fazlalıklarını yavaş yavaş atmakla olmaktadır. Ayrıca hafif müshil de yararlı bir tekniktir.
Besinler Nasıl Sindirilir
İyi gıdalardan çok yenildiği zaman alınabilecek hafif müshili şöyle hazırlayabilirsiniz;
6 gram damla sakız ile 6 gram şeker karıştırılır ve istendiğinde bir çay kaşığı dolusu bu karışım su ile içilir. Zahmetsiz olarak vücut temizlenir.
Yediklerimizi Sindirebilmek İçin
Ayrıca yararlı olan öteki formül de şu şekildedir;
6 gram damla sakızı, aynı miktarda aktürbid (Kabuğu soyulmuş, dövülmüş ve elenmiş olması gereklidir) ve zencefil (Badem yağıyla karıştırılmış olması gereklidir) 25 gram şeker ile karıştırılıp gece yatmadan alınır. Bir kaşık bu karışımdan yiyerek üzerine ılık su içilir, zahmetsiz ve son derece hafif bir müshildir.
-------- Sponsorlu --------
Gıda olarak doğal ve mevsiminde yetişen mevsimlik iyi gıdalardan tüketilmelidir. Ancak şayet deva gıdalar diye adlandırdığımız sebze ve meyvelerden yenmişse hemen arkasından bu devaların zıt etkilisi yenmeli ve bu sayede o yenen gıdanın ilaç etkisi yok edilmelidir.
Şöyle ki salatalık, marul, kabak ve bunlara benzer bir sebze aşırı miktarda yendiğinde bunların dışında ilaç etkisini düzeltecek sarımsak, pırasa yada nane yenmelidir.
Eğer sarımsak, pırasa ve soğan aşırı miktarda yenilmiş ise akabinde semizotu kabak ve marul da yenmelidir.
Vücutta tıkanıklığa neden olacak cinsten ağır yiyecekler yenmişse (keşkek, paça, hamursuz ekmek ve nişastalı helvalar gibi) o zaman semizotu yaprağı, kabak ve marul gibi tıkanıklıkları açacak yiyecekler yenmelidir.
Kapari turşusu, soğan, sarımsak ve hardallı kırmızı pancar turşusu yada sirke ile turp gibi şeyler yendiği takdirde arkasından sirkencibün (Bal ve sirke ile yapılmış hafif şurup) içilmeli ve ertesi gün yemek azaltılmalıdır.
Keskin ve tuzlu yiyeceklerin arkasından ise kabak, hıyar yada aynısı yaş ve tatsız yiyecekler yenmelidir.
Deva olan gıdalar diye adlandırdığımız sebze ve meyvelerden yenmişse hemen arkasından bu devaların zıt etkilisi yenmeli ve bu sayede o yenen gıdanın ilaç etkisi yok edilmelidir.