Son zamanlarda Şemsiye estetiği isminden bahsettiren bir estetik alanı oldu. Peki nedir bu Şemsiye estetiği bu yazımızda konuyla ilgili siz değerli Bilgi Doktoru okurlarına merak ettiklerinizi cevapladık.
Şemsiye estetiği ile yaşlandıkça aşağı düşen ve yorgun gözüken yüzlerin canlı bir görünüme kavuştuğunu belirtiyor.
Estetik uzmanları yüzün aşağı inmesi konusu ile ilgili ne tür seçenekler sunuyor?
Gençleşme prosedürlerinden bir bölümünü yüzün aşağı doğru kayan yapılarını yukarıya doğru alma oluşturur. Yüzü yukarıya doğru alma prosedürleri arasında askı dikişleri kolay olması ile bir dönem öne çıktı.
Küçük kancalarla çekme mantığına dayalı bu ipler ile cildin tahriş olduğu, geçiş noktalarının gamze veya çukurluk olarak belli olması gibi sakıncaları olduğu bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. Kanca mantığı yerine dokunun iyileşme potansiyelini kullanan, dokuyla uyumlu şemsiye dikişler ise bu hususta yeni bir açılım getirmiştir.
Şemsiye tekniği nasıl uygulanır ?
Estetik cerrah tarafından yapılan prosedür ortalama 1 saatte tamamlanır. Lokal anestezi altında yapılan prosedürden hemen sonra sonuç görülebilir. Kişinin doku kalınlığı, sarkmanın çeşidi ve kişinin yaşı gibi birçok etken şemsiyeleri yerleştirme biçimini, yerini ve sayısını belirler. İşlem herkese aynı uygulanmaz. Şemsiyelerin yerleştirme yönü ve sayısı kişiye göre değişir.
-------- Sponsorlu --------
Şemsiye tekniği nasıl durumlarda uygulanır?
Özellikle yanak kaldırma, ağız çevresi sarkmalar ve çene altı sarkmalar için makul bir teknik olarak söylenebilir. Şemsiye yönteminin süresi kullanılan ürünün sayısı ve uygulanan tekniğe göre değişse de 4 yıla kadar uzayabiliyor.
Yöntemin en önemli üstünlüğü ise etkisi azaldıkça, prosedürü yenilemeksizin gerginliğinin ayarlanabilmesidir. Bunun sebebi şemsiye kısmı erise de iplikler etrafında oluşmuş olan kollajen lif kılıfının kalmasıdır.
Bu tekniğin yüzün sarkan kısımlarını kaldırma yanı sıra, yüze canlı bir ifade vermek veya yüzün sallanan bölümlerini belirleme etmek gibi üstünlükleri da vardır. Endoskopik yüz gençleştirme prosedürleri ile beraber kullanılması ile gençleşme oranının arttırılması mümkün olabilir.
Şemsiye tekniğinin farklılıkları nelerdir?
Narin ve şeffaf ufak şemsiyelere sahip olan bu dikişler, dokulardaki suyla temas ile daha da yumuşamakta ve dışarıdan belli olmaz hale gelmektedir. Şemsiye bölümleri 8–10 ayda tamamıyla emilir.
Ayrıca derin dokuya yerleştirilmesi sebebiyle dışarıdan belli olmazlar. Vücudun iyileşme mekanizmaları şemsiyeler ağ biçiminde kollajen kılıflar oluşturmakta ve bu kılıflar sayesinde kaldırma sağlanabilmektedir.
Konuyla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz.