Şarap Zararlımıdır

Şarabın Zararları Nelerdir

Osmanlı hekimleri şarabın zararları konusunda çok şey yazmışlardır. Özellikle çok şarap içmenin zararları hakkında bilgi verilir.

Hekimler şarabı yemek yedikten hemen sonra içmenin zararları üzerinde dururlar. Yenilenler daha hazmedilmeden, gıda midede iken içilen şarap gıdanın hemen damarlara ulaşmasına sebep olur. Bu çok tehlikelidir, çünkü gıda daha damarlara geçecek şekilde parçalanmamıştır. Damarlar bu ham gıdadan tıkanır ve kanın damarlarda dolaş­ması bozulur. Bundan kalp etkilenir ve hastalık meydana gelir.

Şaraba Su Katmak

Şarabı acele içmek damarlara ve sinirlere zararlıdır. Şaraba çok su katarak içmek, mideyi çalışmaz hale getirir, terletir ve sinirleri zayıf­latır.


-------- Sponsorlu --------

uzum-sarap-osmanli-gunah-islam-icki

Çok Şarap İçmek

Şarabın çok içilmesinin zararlı sonuçlarından birisi de insandaki aklı kullanamaz hale getirmesidir. İnsanın bütün hayvanlardan üs­tünlüğü akıllarıdır. Ne zaman ki insanın aklı giderse, mecnunlar gibi olur.

Bu durum da insanda korku ve utanma duygusunu ortadan kal­dırır. İnsanda bu duyguların yok olmasının doğal sonucu olarak is­tenmeyen olaylar meydana gelir. Duyular ve insana has bazı özellik­ler (Görmek, işitmek, tat almak, yürümek, oturmak, kalkmak vs.) as­lını yitirir.

Uyku düzeni bozulur, uykuda korkmak ve sebepsiz uyan­mak gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar. İnsanda vesvese, depresyon gaf­let, unutkanlık olur, anlayış ve kavrama kabiliyeti bozulur.

Kısaca Zararları

Kısacası çok şarap içmek zihni köreltir, beynin, sinirlerin kuvvet­lerini zayıflatır ve organlarda tıkanmalar yapar. İştah kesilir, yüz ren­gi sararır, titremeler, felçler meydana getirir. Şarap çok içildiğinde ani ölümler meydana gelebilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir