Yeryüzünde en uzun vakit yaşayan ve en sağlıklı yaşlanan topluluklardan biri olarak bildiğimiz Okinawalılar’ın diyeti, uzun hayatın ipuçlarını sunuyor.
Japonya nın güneyinde kalan Okinawa adalarında yaşam süren kişiler, daha fazla hipo-kalori ve yarı-vejetaryen beslenme biçimini uygulayarak Konfüçyüs’ün öğretilerine benzer bir diyeti uyguluyorlar.
Bu programa göre, yenilen besinlerin kalorisi düşük, mineral ve vitamin oranları ise fazla olması gerekiyor.
OKİNAWA ‘da KANSER ORANI ÇOK AZ
Midenin en çok % 80‘ini doldurana dek yemelisin. Tıka basa doymanın sağlığa verdiği zararların bilim adamlarında da onaylanması öncesinde bunu felsefe olarak ele alan Okinawalılar, böylece zayıf kalabiliyorlar.
Ayrıca dünyada kanser oranının ciddi bir biçimde en az olduğu bölgelerden biri Okinawa’dır. Okinawa halkı soğan, sarımsak, brokoli, yeşil yapraklı sebzeler dahil olmak suretiyle her gün 7-8 porsiyon sebze, 2 porsiyon meyve, soya ve deniz ürünleri gibi yağsız proteinleri tüketmektedirler.
-------- Sponsorlu --------
Okinawa Diyetine Uzman Görüşleri
Emel Unutmaz Duman OKİNAWA DİYET Önerisi
‘Sebze ve balık tüketimi fazla”
Adada yaşam süren halkın beslenme şekillerini düşündüğümüz zaman, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez unsurları olan, sebze, meyve ve balık kullanımının daha fazla olması dikkatimizi çekiyor.
Faydaları ispatlanmış Omega 3’ün en temel kaynağı olan balık tüketiminin sağlıklı beslenmede 3 – 4 günde bir olması gerektiğini düşünecek olursak, ada halkı son derece şanslıdır.
Doktor Meftun Çelikçi Okinawa Diyeti Tavsiyesi
Adada yaşayan kişilerin hayat süreleri uzun olmaktadır, zira bu kişiler ada sınırları içinde günlük yaşamlarının doğal bir parçası fiziksel ve zihinsel etkinliğe dayanmaktadır.
Ada sınırları içinde kesinlikle düzenli spor yaparlar. Temiz hava ile sağlıklı besinlerin yanı sıra spor ve egzersizler adada yaşayan kişilerin daha sağlıklı kalmalarına imkan veriyor.
Pingback: Paleo Diyeti Nasıl Yapılır » Bilgi Doktoru
Pingback: Sarımsak Çayı Nasıl Yapılır » Bilgi Doktoru
Pingback: Hurmanın Zayıflamaya Etkisi » Bilgi Doktoru
Pingback: Vegan Diyeti ile Zayıflama » Bilgi Doktoru
Pingback: Mor Patates ile Zayıflama » Bilgi Doktoru