Bu 9 Şeyi Aç Karnına Yapmayın

Karnınız Açsa Sakın Yapmayın!

Aç olduğunuzu hissettiğiniz zamanlarda odaklanmak ve problemleri çözmek güç bir hal alabilir. Araştırmacılara göre, karnımızı doyurabilmek için tüm odağımızı odaklanmaya yönlendirmek bizlere atalarımızın bir hediyesidir. Açlık hormonu olan ghrelin, beynin etkinliğini uyararak belirli bazı görevleri yerine getirmeye destek olur.

Araştırmalar gösteriyor ki; açlık insanların daha güdüsel kararlar vermesine neden oluyor. Fakat, ilişkilerinizde, sağlık konularında ve finansal konularda böyle riskli durumlardan uzak durmalısınız.

1.Antienflamatuar İlaçlar

Parasetamol, aspirin ve bazı nonsteroid antienflamatuar NSAID’ler aç karna kullanılmamalıdır. Etkileri tam görülemediği gibi aynı zamanda ciddi birtakım sağlık sorunlarına da neden olabilir.

Tavsiye: Süt NSAİİ’lerin olumsuz etkilerini azaltır. Eğer süt yoksa, ilacı bol su tüketerek almalısınız.

2.Kahve

Kafeinsiz kahve dahi aç karna tüketilmemelidir. Eğer aç karna tüketirseniz; sindirim sistemi problemlerine neden olabilirsiniz. Kahve sonrasında bir de kahvaltı öğününü atlarsanız gün boyu serotonin eksikliği yaşayabilirsiniz.

Tavsiye: Eğer sabahları kahve içmek size keyif veriyor ve bundan vazgeçemiyorsanız; kahvenizin içerisine krema ya da süt ekleyin ve öyle tüketin. Sütün sahip olduğu yağ kahvenin olumsuz etkilerini azaltacaktır.

3.Alkol

Aç karna alkol tükettiğiniz zaman sindirimi iki kat artar ve alkolün yan etkilerinin giderilmesinin süreci uzar. Alkol vücudunuzda hızlı emilir ve etkirse kalbiniz, böbrekleriniz ve karaciğeriniz bu durumdan olumsuz etkilenir.

4.Sakız

Sakız çiğnediğiniz zamanlarda sindirim asidi üretilir ve eğer aç karna sakız çiğnerseniz üretilen bu asit mide zarını olumsuz etkiler. Bu durum gastrite de yol açabilir. Sakız çiğneyen kişiler daha çok sebze ve meyve tüketmelidir.


-------- Sponsorlu --------

Tavsiye: Ksitol, sorbitol gibi doğal tatlandırıcı içeren sakızlar şeker, siklamat ya da aspartam olanlardan daha az zararlıdır. Aç değilseniz bile sakızı 10 dakikadanfazla tüketmemelisiniz.

5.Uyumadan Önce Birşeyler Yemek

Düşük glikoz seviyesi ve açlık hali, uykuya dalmanızı engeller. Uyku yetersizliğine neden olan hormonlar ise açlık durumunda çoğalır. Akşam öğününüzden sonraki gün daha fazla yemek yemenizin sebebi de budur.

Tavsiye: En iyi çözüm, süt ürünlerini tüketmektir. Çünkü magnezyum ve kalsiyum içerirler. Bunlar daha sağlam bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır.

6.Yoğun Spor

Aç karna egzersiz yapmak daha çok kalori tüketimine neden olur dense dahi yağ kaybını etkilemediği bilinir. Gerçekleşen adale kaybıdır. Vücut enerjisi olmadığı için egzersiz yoğunluğu da azalır.

Tavsiye: Sindirim sistemiyle ilgili probleminiz varsa, egzersize başlamadan önce aperatif tüketmeniz iyi olacaktır.

7.Alışveriş

Çoğumuz aç karna gittiğimiz alışverişlerden zaruri olmayan ihtiyaçlarımızı da alıp çıkıyoruz. Bu nedenle aç karna alışverişe gitmemeli ve gereksiz harcama yapmamalısınız.

Tavsiye: Alışveriş listesiyle alışverişe gitmek ve neyin gerekli olduğunu bilmek yararlı olacaktır.

8.Portakal Suyu İçmek

Turunçgil meyvelerinin içerdiği asit ve sert lifler, midemize zarar verir.

Tavsiyeler: Taze sıkışmış portakal suyunu 1’e 1 oranında su ile karıştırıp tüketmeniz yararlı olacaktır. Hiperasidik olan durumlarda ise 2’ye 1 oranında su ile karıştırmak daha yararlıdır.

9.Tartışmak

Araştırmalar sonucunda, açlık durumunda daha çok sinirlendiğimiz saptanmıştır. Tartışma durumlarda aç karna olmamaya özen göstermelisiniz.

Tavsiye: Tartışmadan önce yemek yemek için zamanınız yoksa, sıcak içecekler tüketin. Daha verimli bir sohbet olacağından şüphemiz yok!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir