Kerevizin kökü ve sapı Kansere Karşı Çok etkili
Kereviz, sıhhat bakımından da önemli etkilere sahip bir sebzedir. Bunların en başında, kanın pıhtılaşmasında önemli yere sahip olan K vitamininin güçlü bir kaynağı olması gelir.
K vitamin ile beraber yüksek miktarda A vitamini, fosfor ve potasyum, daha az oranda da B ve C vitamini, başka mineralleri bünyesinde içermektedir.
Kerevizin kökü ve sapının da çok fazla sağlıklı olduğunu dile getiren beslenme uzmanı İpek Ağaca, kerevizin insan sağlığındaki önemine dikkat çekti..
KANSERE KARŞI ÇOK FAYDALIDIR
Kereviz, içerdiği yüksek antioksidan etkiye sahip flavonoidler sayesinde, kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemektedir . Beyaz renkte bir sebze olması, lif oranının yüksek olması, vitamin ve minerallerden zengin olması açısından kansere karşı koruyucu ve detoks etkisine sahip sebzelerdendir.
Kanseri Önleyen Sebzeler:
Soğan, sarımsak, lahana, havuç, ıspanak, marul, kıvırcık, salatalık, pazı ve asma yaprağı, karnabahar, pırasa, şalgam, turp, maydanoz, tere, nane, rota, biber, taze fasulye, bezelye, bakla, mantar, patlıcan, enginar, kabak, domates, pancar, bamya.
Kanser Hastalığını Engelleyen Meyveler:
Portakal, greyfurt, limon, kuşburnu, böğürtlen, kızılcık, elma, armut, ayva, erik, kiraz, vişne, çilek, kavun, karpuz, üzüm, incir, nar, dut, muz, hurma, yenidünya.
Kuru yemişler:
Leblebi, kestane, badem, fındık, fıstık, ceviz.
-------- Sponsorlu --------
Tahıllar:
Kepekli ekmek, çavdar ekmeği, bulgur, yarma.
Hayvansal besinler:
Karaciğer, böbrek, yürek, yumurta, yağsız peynir, çökelek, yoğurt.
Kanser Yapan Tüm Faktörler
Buna göre sigara tüketimi, yüksek hızda bakteri ile virüs enfeksiyonu, yüksek oranda pestisit ve yapay kimyasallara maruz kalma, alkol kullanımı, radyasyon, yağ ve yağlı besinlerin aşırı tüketimi, yetersiz posa tüketimi, olumsuz çalışma koşulları ve tuzlanmış, tütsülenmiş, dumanlanmış, ateşe çok yakın pişirilmiş besinlerin gereğinden çok tüketimi de kanser riskini arttırmaktadır.
Bu Makalemiz de Dikkatinizi Çekebilir
4 Şubat Dünya Kanser Günü
Kanser Yapan Sabun
Pingback: Pazının Faydaları » Bilgi Doktoru