Kadınlarda Romatizma Sorunu

Siz neyiniz olduğundan emin misiniz? 100 den fazla çeşidi olması yüzünden belki de, çok da iyi tanınmayan bir hastalık romatizma. Hatta bazen, omurga romatizması bel fıtığı, diz romatizması da menüsküs muamelesi görüyormuş.  Romatizma hastalığının çoğu zaman ciddiye alınmadığını ve bilimsel olmayan yöntemlerle tedavi edilmeye çalışıldığını, bazen de teşhis ve tedavisinin yanlış yapılabildiğini kaydetti.


-------- Sponsorlu --------

Romatizma hastalığının 100′den fazla çeşidi bulunduğuna işaret eden uzmanlar “iltihaplı ek­lem romatizması” olduğunu da belirtti.
Türkiye’de iltihaplı eklem romatizmasına ya­kalanan hasta sayısının 100 bin kişi olduğunu vurgulayan uzmanlar “Bu hastalığın kişiye yıllık maliyeti 10 milyar lirayı bulmaktadır. Maliyeti, kalp hastalığından fazladır. Bu hastalık sahipleri, şeker hastalığı gibi sürekli tedaviye ihtiyaç duy­maktadır. Ancak Türkiye’de romatizma, kanser ve sedef gibi hastalıklarda kullanılan “methot-reksat” adlı ilaç bulunamıyor. Bu ilacı kullanan­ların yıllık masrafları 50 ile 100 milyon lira ci­varındadır. Ancak, bu ilaç bulunamadığı için, Türkiye’de aynı işlevi gören pahalı ilaç kullanıl­mak zorunda kalınıyor.”
Teşhisi oldukça zor
Bazı romatizmal hastalıkların teşhis veya te­davisinin zor olduğuna da işaret eden uzmanlar şöyle devam ediyorlar: “Bazı romatizmal hasta­lıkların teşhisi zor. Bu yüzden yanlış tedavi uygu­lanabiliyor. Omurga romatizmaları bel fıtığı, gibi romatizmaları ise menüsküs gibi muamele göre­biliyor. Bu yüzden teşhis ve tedavi kesinlikle uz­man kişiler tarafından yapılmalı.”
Her bacak ağrısının romatizma sanıldığını an­latarak, bacak ağrılarının gerginlik, uyku bozuk­luğundan da kaynaklanabileceğini bildirdi. Top­lumda çok yaygın görülen ve “huzursuz bacak sendromu” adı verilen rahatsızlığın da bunlardan biri olduğunu ifade eden uzmanlar, gerginliğin azaltılması için, yoga, meditasyon gibi yöntemler uygulamak gerektiğini ifade etti.

2 YORUM

  1. Pingback: Yumurta Kabuğu Zarının Faydaları (Ağrı, Romatizma, Kireçlenme) » Bilgi Doktoru

  2. Pingback: Yumurta Kabuğu Zarı Nasıl Soyulur ve Kullanılır? » Bilgi Doktoru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir