Hücre Yapısı ve Bedenin Bağ Dokusu

Bedenimizin ana maddesi hücre

Hayatın aktör ve motorları – beyin, hormonlar, organlar, kemikler, kaslar, deri gibi farklı dokular ve salgılar – milyarlarca hücreden oluşmaktadır.

Hücre, insan vücudunun temel unsurudur. Her bir tanesi DNA’mızı, yani genetik kodu­muzu, kimliğimizi, ürün markamızı içerir ve kendine özgü işlevleri vardır. Kimyasal açıdan en karmaşıkları karaciğer hücreleri, en gelişmiş olanları ise pankreas hücreleridir. Çünkü enzimleri onlar üretir. Böbrek hücreleri olağanüstü karışıktır, çünkü bağışıklık, tahliye ve tasfiyeyle onlar ilgilenir. Hücreler sadece işlevleri değil, yaşam süreleri açısından da farklılık göste­rir. Bağırsak hücreleri 48 saat içinde yok olur, diğerleri ise her 7 senede bir yenilenir.

Hücre zarı üstündeki bir protein, beyinden gelen talimatlar için alıcı – verici görevi üstlenir. Beyinden gelen mesajı hücreye iletip haberdar etme yeteneği sadece bu protein alıcısında bulunur. Gönderdiği sinyalle besleyici sıvı hücre zarını aşıp hücre çekirdeğine kadar ulaşır ve onu besler. Bu çeperdeki proteinle hücrenin içerdiği proteinli kısım 14 günde bir yok olur. Bu protein kaynaklarını düzenli yenilemek, yaşamın temel ilkesidir. Bu çok önemli bir faaliyettir, çünkü mücadelenin sinir uçlarını proteinler oluşturur.


-------- Sponsorlu --------

Yapılan aralıksız araştırmalar sayesinde bedenin karmaşık sırlarını artık adım adım çözebiliyoruz.

Bağ dokusu sıvısı

Besleyici sıvı veya bağ dokusu sıvısı, hücrelerin içinde yüzdüğü akışkan alana verilen isimdir. Sıvılardan ortalama 16 – 18 litre, kolajen ve elastin liflerinden, hücrelerin biyokimyasal, metabolik ve endokrinel dengesini sağlayan başka bazı maddelerden oluşur.

Bu tampon sıvı içinde dolaşan hücrelerin kılcal kan damarlarıyla yayılan özbesini sağlaması hayati önem taşır. Hücrelerin bu özbesini içeri sızdır­mak için tek bir yolu bulunur. Zarlarını geçirgen kılmak için polaritelerini değiştirmek. Bunu beynin gönderdiği doygunluk sinyalinin ardından bir tür elektrik yükü oyunuyla gerçekleştirirler. Faaliyeti tamamlayan hücre­ler, tersine süreci başlatmak için yeniden polaritelerini değiştirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir