Hormon Nedir?
Hormon; uyarmak, canlandırmak anlamına gelen fransızca kökenli bir kelimedir. Son yıllarda meyve ve sebzelerden bahsederken sıklıkla hormondan bahsederiz. 1960’lı yıllarda ilk olarak üzümde kullanılan hormon zamanla tüm meyve ve sebzelerde kullanılmaya başlanmıştır. Meyve ve sebzelerin daha hızlı büyümesi ve daha canlı ve parlak görünmesini sağlaması için kullanılan hormonun aslında insan hayatı için önemli zararlı vardır.
Hormonlu Yiyeceklerin Zararları Nelerdir?
Hormonlu gıdalar vücutta ki hormon dengesini bozarak bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olur. Hücreleri zayıflatarak kansere yatkınlığı artırır. Vücudun şişmesine ve aşırı yağlanmasına neden olur.
Hormonlu gıdaların tüketilmesi uykusuzluk, yorgunluk, baş ağrısı, egzama, hafıza kaybı ve depresyona sebep olur. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarına neden olacağı gibi hormonlu gıdalar tansiyonun yükselmesine de neden olmaktadır.
Meyve Sebze ve Gıdaların Hormonlu Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Hormon özellikle zamansız yetişen meyve ve sebzelerde sıklıkla olmaktadır. Bu sebeple meyve ve sebzeleri zamanında tüketmek gerekir. Genel olarak gıdaların meyve sebzelerin hormonlu olduğu dış görünümünden ve tadından kolaylıkla anlaşılır. Tadında eksiklik varsa, lezzeti yoksa hormonlu olma ihtimali vardır. Ancak bu yeterli bir belirti değildir.
-------- Sponsorlu --------
Ayrıca hormonlu meyve ve sebzeler görünüş itibariyle aşırı büyük olurlar, bu büyüklükten kaynaklı şekillerinde bozulma olabilir veya tam tersi aşırı düzgün görünüme sahip olabilir.
Meyve ve sebzeler doğaları gereği kurtlu da olmalıdır. Hormonlu ve ilaçlı ürünlere kurt böcek gelmez. Bu belirtiden de hormonlu olup olmadığı anlaşılır.
★ Hormonlu Biber: Aşırı büyük ve etli ise çekirdek kısmı boş ve etli kısmı sert ise,
★ Patlıcan Hormonu: İçi süngerimsi bir yapıda ve çekirdeksiz ise,
★ Domates’te Hormon: Kesildiği zaman için boş ve beyazsa, çekirdekleri yoksa ve çok sulu ise,
★ Hormonlu Patates: İç kısmı kara, yumuşak, şekli bozuk ve yumruları yapışık bir şekilde ise,
★ Hormonlu Salatalık: Şekli bozuk bir ucu kalın diğer ince ve çekirdek kısmı süngerimsi bir yapıda ise,
★ Karpuz’da Hormon: Çekirdek kısımları boş ve nişasta kokusu var ise hormonludur.
Hormonlu meyve ve sebze tüketmenin önüne geçmek için meyve ve sebzeleri zamanında alıp kurutarak veya dondurarak saklayıp bütün yıl boyunca tüketebilirsiniz. Hem de bu sayede bütün yıl bu meyve ve sebzelerin vitamin ve minerallerinden faydalanmış olursunuz.
HORMONLU MEYVE ve SEBZELER İLE İLGİLİ BU YAZIYI PAYLAŞ Kİ TÜM DOSTLARIN BİLİNÇLENSİN. sağlıklı mutlu huzurlu olun…