Türkiye’de MERS VİRÜSÜ Alarmı
Ambulansla sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen H.E, izole edilerek referans hastane Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.
Burada güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından hastanın tetkikler yapıldı.
Ebola virüsü taşımadığı kesinleşen hastaya, MERS virüsü (corona virüsü) ön tanısı konuldu. Bu arada kısa süre hasta ve ziyaretçilere kapatılan acil servis de yeniden hizmet vermeye başladı.
“Tahliller Ankara’ya gönderildi”
İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendilerine sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden bir hastanın geldiğini anlattı.
-------- Sponsorlu --------
Hastanın 2 gün önce hacdan Türkiye’ye geldiğini aktaran Memişoğlu, “Hasta üst solunum yolu enfeksiyonu ve akciğer enfeksiyonu ile Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde gözlem altında tutuluyor. Hastamızın ateşi olmuyor aslında. Bu hasta Arabistan’dan geldiği için de şüphe edilerek referans olan Haydarpaşa hastanemize gönderiliyor” diye konuştu.
Memişoğlu, hastanın burada yapılan tetkikleri sonucunda enfeksiyon kliniğine yatırıldığını kaydederek, şunları söyledi:
“Hastada Ebola kesinlikle olmadığı düşünülmektedir. Arabistan bölgesinde MERS salgını olduğu için de MERS’le ilgili tetkikleri yapılıyor. Şüphesi çok da azda olsa MERS ile ilgili tahlilleri Ankara’ya gönderildi. 3-4 güne çıkar. Ancak hasta Arabistan’dan geldiği için MERS şüphesi var. Yoksa Ebola diye bir şüphemiz yok. Ebola hastası kesinlikle değildir.”
Hastane izolasyon merkezi Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde bulunduğu için hastanın burada gözlem altında tutulduğunu aktaran Memişoğlu, Sağlık Bakanlığınca Ebola ve MERS ile ilgili tüm önlemlerin alındığını, hastanelerin normal fonksiyonlarına devam ettiğini ve hastaların bu durumdan panik duymaması gerektiğini dile getirdi.
Memişoğlu, “Eğer bir karantina veya kapatma söz konusu olursa biz gerekli bilgilendirmeyi yaparız. Ancak hiçbir acilimizde Ebola veya diğer enfeksiyonlarla alakalı bir kapatma yoktur. Tabii ki hasta şüpheyle geldiği zaman bir 15 dakikalık izolasyon süreci yaşanmaktadır acillerde. Ancak bu toplumumuzun ve halkımızın güvenliği açısından olur. Ama karantina gibi, hizmet vermeme gibi bir durum söz konusu değil” dedi.
Pingback: SARS, MERS, CORONA ve EBOLA Virüsleri (Hepsi Tek Başlık Altında) | Bilgi DOKTORU