Göz Hastalıklarının 8 Belirtisi

Eski bir söyleyiş vardır gözün ruhun penceresi olduğuna dair. Bu cümlenin nereden geldiğini kimse bilmiyor, fakat yine de bugün gözlerin sağlığımız hakkında çok şey söyleyebileceğini görüyoruz..

1. Gözde Sürekli Arpacık Çıkması

Şimdiye dek ameliyat olmuşsanız, neden olduğu acıyı ve tahrişi bilirsiniz. Göz kapağında topak tıkanmış bir yağ bezinden dolayı arpacık çıkabilir ve genellikle birkaç gün içinde geçer, fakat devam ederek ciddi rahatsızlıklara da yol açabilir.

Arpacık çok sık çıkıyorsa veya uzun süreler geçmiyorsa, Göz kapağında bir tümor belirtisi olabilir. Düzelmediğini yada aynı yerde görünmeye devam ettiğini fark ederseniz, hemen bir doktoru ziyaret etmelisiniz.

2. Kaşların Dökülmesi

Kaş kaybının çok sayıda sebebi vardır: yaşlanma, stres veya besin yetersizliği. Saçkıran veya kellik, başka bir neden de olabilir, fakat nüfusun % 0.1’den fazlasını etkilemez. Kaş kaybı için daha makul bir sebep hipotiroidizmdir (tiroid bezinin yeterli çalışamamasıyla ortaya çıkar.) – aşırı durumlarda tüy dökülmesine yol açabilen akut bir tiroid hormon eksikliği.

Kaşınızı inceliyorsa, doktorunuzu ziyaret etmeniz ve tiroid bezinizin durumunu kontrol ettirmenizde yarar var.

3. Bulanık Görme

Çoğumuz evde ya da iş yerinde bilgisayarlar üzerinde saatler harcıyoruz; bu da gözlerin yanması ya da bulanık görmemize neden oluyor. Günümüzde bu durum sık sık görülür ki, “dijital göz yorgunluğu” ya da “kuru göz sendromu” gibi uzun süreli bilgisayar, cep telefonu yada e-kitap kullanımı ile bağlantılı görme sorunlarını tanımlayan tıbbi uygulamada özel terimleri vardır. Bu belirtileri fark ederseniz, bu sorunu çözmenin yollarını doktorunuzla görüşün.

4.Pörtlek Gözler

Gözümüzün bize ihanet ettiği zamanlarda hepimiz yaşıyoruz. Onları ovuyoruz ya da birkaç kez göz kırpıyoruz, gözlerimiz buna rağmen yine belirginleşiyor gibi görünüyor. Ancak sürekli olarak gözlerinizde bir çeşit genişleme hissettiğinizde, tiroid (veya Graves) göz hastalığının bir belirtisi olabilir.


-------- Sponsorlu --------

Bu, tiroidinizin aşırı aktif olduğu anlamına gelir. Gözlerinizin zorla kapanması, gözlerin şişmesine neden olan belirtilerden biridir. Vakaların % 30’unda görülür, bu nedenle böyle bir şey görürseniz derhal doktorunuzu arayın.

5. Kör Noktalar

Görmenizde bir noktanın kör olduğunu fark etmeniz her zaman korkutucu olur. Bu sıklıkla auralı migreni işaret edebilir, özellikle elde ettiğiniz resme parlayan noktalar veya dalgalı çizgiler eşlik ediyorsa. Tipik olarak, kör noktalar baş ağrısı ile birlikte gider. Bu gibi belirtiler sizin için fazla tanıdık geliyorsa, sorunu tetikleyen şeyleri öğrenmek için doktorunuzu arayın.

6. Diyabetlilerin bulurlu görmesi

Şeker hastalığı olan insanlar sağlığına özel olarak dikkat göstermek zorundadır ve görme bu konuda üzerinde durmaları gereken önemli şeylerden biridir. Böyle bir problem, diyabetik retinopati – ışığa duyarlı retina dokusundaki kan damarlarına hasarın neden olduğu bir durumdur.Bu durum “Bulurlu” görmeye sebep olabilir. Bu sorun ciddiye alınmalıdır: semptomların başlangıcında hemen bir uzmanla temasa geçilmelidir.

7. Göz Beyazının Sarı Olması

Her gün aynaya bakarak vakit harcıyoruz, bu sebeple, bu sorunu gözden kaçırmak pek mümkün değil. Karaciğer fonksiyonları gelişmemiş yetişkinler ve yenidoğanlar sarılık ile karşı karşıya kalabilirler. Aynı zamanda bir safra kesesi ya da safra kanalı durumu ile bağlantılı olabilir. Dolayısıyla beyazlarınızın sarardığını görürseniz, onu görmezden gelmeyin ve sebebini bulmak için acele edin.

8. Bozuk Görme ya da bulanık görme, görme kaybı

Herhangi bir görme kaybı, anlık bir yanıt gerektiren alarm çanıdır. Ve görüşünüzün anda ani bir şekilde bozulduğunu, Bulanık görmenin veya görme kaybını fark ederseniz, bu semptomlar sıklıkla inmenin ilk belirtileri olabilir hemen tıbbi yardım almalısınız..!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir