Çamaşır makinesinde, çamaşır yıkamak çok kolay olsa da doğru bildiğimiz bazı yanlışlar, giysilerimize zarar verebilir. İşte giysilerinize zarar verecek yıkama hataları…
Aşırı yüksek su sıcaklığı
Giysilerinizi düşük sıcaklıkta yıkarsanız, renkleri daha kalıcı olur. Ve çabuk yıpranma riski azalır. Ayrıca iyi bir çamaşır makinesi ve deterjanınız varsa, hem sıcak hem de soğuk su ile başa çıkabilirsiniz.
Ağır lekeler
Çok kirli eşyalar önceden ıslatılmalı ve ağır lekeli kıyafetler elle yıkanmalıdır. Aksi halde, kirler düzgün bir şekilde çıkmayabilir.
Leke çıkarıcı yerine alternatif araçlar kullanabilirsiniz. Limon suyu, ter lekeleri için iyi bir temizleme maddesidir. Sirke ve sıvı deterjan karışımı, çim izlerini giderebilir. Kabartma tozu ve su karışımı uygulanırsa da şarap lekeleri kaybolur.
Çok fazla deterjan veya yumuşatıcı kullanmak
Deterjanı fazla kullandığınız zaman kabını tıkayabilir ve hoş olmayan bir kokuya neden olabilir. Ambalajın üzerinde belirtilen dozajları dikkatlice okuyun ve ölçüm kabını kullanmayı unutmayın. Eşyalarınız gerçekten kirliyse ön yıkama modunu kullanın.
Her giysi için yumuşatıcı kullanın
Kumaşı daha yumuşak yapmanın yanı sıra, çamaşır yumuşatıcıları, giysilerinizi ütülemeyi de kolaylaştırır. Bununla birlikte, kumaş emiciliğini de zamanla azaltır.
İç çamaşırını elde yıkayın
Otomatik yıkama ile birlikte yıkanan iç çamaşırları bir şekilde gerilir ve şekillerini kaybeder. Bu nedenle elde yıkamak en iyi çözüm olur.
Birkaç kural takip edilirse, naylon taytlar makinede yıkanabilir:
-------- Sponsorlu --------
-Hassas yıkama için özel bir deterjan kullanın
-90 ° F ve düşük hızda yıkayın
-Özel yıkama torbasına koyabilirsiniz
-Külotları ters çevirebilirsiniz
Likra veya tayt için ağartıcı kullanma
Klorür ve ağartıcı, lifleri zayıflatan oldukça agresif bir maddedir. Bu nedenle herhangi bir metaryalle aşırı kullanılmamalıdır. Bu madde özellikle likralı kıyafetlerde geçerlidir. Fakat bazı ipuçlarımız var:
-Sadece soğuk suda yıkayınız
-Yumuşatıcı kullanmayın
-Onları otomatik kurutucuda kurutmayın
-Ütülemeyin
Kot kıyafetleri sık yıkamak
Renklerin daha uzun süre korunabilmesi için kotları daha az yıkamayı deneyin. Kot pantolonlarınızı sık sık yıkıyorsanız, aza indirmeyi deneyin.
Yanlış kurutma
Çamaşırlarınızı yanlış yıkamada olduğu gibi yanlış kurutuyor da olabilirsiniz. Hatalı kurutmalardan kurtulmak için bazı ipuçları:
-Çok sık otomatik kurutmayı kullanmayın, bu eşyalarınızı yıpratır ve renkleri daha hızlı kaybeder.
-Çamaşırları aşırı doldurmayın
-Çamaşırları asmadan önce, kıvrılmayı ve katlanmayı önlemek için silkeler gibi sallayın.
Kötü çamaşır makinesi bakımı
Kir, deterjan kalıntıları ve çamaşır makinesinde zaman içinde biriken her şey, giysilerinize er ya da geç bulaşacaktır ve sizi kötü kokulara maruz bırakacaktır. Bunu önlemek için, birkaç basit bakım kuralına uymalısınız:
-Her yıkamadan sonra makineyi havalandırın
-Her yıkamadan sonra kalan deterjanı, kapağındaki plastik contadan çıkarın
-Deterjan kabını düzenli olarak durulayın