Bilinç Kaybında Yapılması Gerekenler

Bu yazımızda bilinç bozukluklarında kurtarma nasıl yapılabilir, bilinç bulanıklığında kurtarma ve ilk müdahale ile alakalı bilmeniz gerekenleri siz değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaştık.

Bilinç bozukluğu veya bilinç kaybı, beynin yerine getirmesi gereken faaliyetleri yapamaması neticesinde uyku durumu ile başlayarak hiçbir şeye kadar reaksiyon vermeme haline denilebilir.

Bilincin kısmen veya tamamiyle kaybolması halinde uygulanacak kurtarma oldukça önemlidir. Bilin bozukluğunda kurtarma nasıl yapılabilir buyurun makalemizin devamından öğrenelim.

Bilinç bozukluklarında uyku durumu veya koma görülmektedir. Beynimize giden kan akışında düşüş söz konusu olması, kısa süreli, yüzeysel ve geçici bilinç kaybına neden olur.

Geçici bilinç bozukluklarında ilk müdahale hayatsal bulguları değerlendirmekle olması gereklidir. Bilinç kapanıklığı hallerinde sıklıkla solunum ve nabız kontrol altında tutulmalıdır.


-------- Sponsorlu --------

Uzun zamanlı bilinç kaybı koma durumu olarak adlandırılabilir.

Düşme yada şiddetli darbe, bilhassa kafa travmaları, zehirlenmeler, fazla alkol, uyuşturucu tüketimi, şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, havale gibi hastalıklılar ve haller bilinç bozukluluğunun koma halidir.

Hasta yada yaralı sırt üzeri yatırılmalı, ayakları 30 santim kadar kaldırılmalı, dar giysiler gevşetilmeli, kusma söz konusu varsa yan yatırılmalıdır. Hem geçici hem de kalıcı, kısa yada uzun süren bilinç kayıplarında kesinlikle 112 ambulans servisi çağrılmalıdır.

Bilinç Kaybı ile ilgili bilgi ve tecrübelerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir