Aslan Kuyruğu Nedir?
Aslan kuyruğu, aslan otu olarak da bilinen (Leonurus cardiaca) kökeni Avrupa olan şifalı bir bitki türüdür. Ülkemizde yer pırasası olarak bilinen aslan kuyruğu ülkemizin her bölgesinde otların sık olduğu yerlerde ve yol kenarlarında yetişmektedir. Aslan kuyruğu bir çok hastalığa şifa olarak kullanılır. Ayrıca aslan kuyruğu otunun medikal amacı ile de kullanımı yaygındır.
Aslan Kuyruğu Faydaları Nelerdir?
Aslan kuyruğu özellikle kalp ve karaciğer organlarını etkileyen bir bitkidir. Kalp yetmezliği tedavisinde, kalp ritminin düzenlenmesinde faydalıdır.
İçerisinde bulunan ursolik asit sayesinde virüsleri öldürücü ve tümör gelişimini durdurucu özelliği vardır.
Kadınlarda görülen adet gecikmelerinin ve üreme sistemi rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca adet sancılarını yatıştırıcı özelliği de vardır.
Aslan kuyruğu mide ve bağırsaklarda oluşan gazların giderilmesine yardımcı olur.
Tohumlarının görme gücünü artırıcı özelliği vardır.
Bronşiyal astım hastalığına karşı şifalıdır.
Deride oluşan kızarıklık ve kaşıntıları giderici özelliği vardır.
-------- Sponsorlu --------
Ağız içi yaralarını giderici özelliği vardır.
Guatr hastaları için oldukça faydalıdır.
Histeri, kasılmalar ve uykusuzluk gibi sinirsel hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Aslan Kuyruğu Nasıl Kullanılır?
Aslan Kuyruğu Otunun Kullanımı: Aslan kuyruğu bitkisini çay olarak tüketebilirsiniz. Ağız yoluyla kullanımlarında günlük 4,5 gramı aşmamak gerektiğini unutmayınız.
Malzemeler:
* 2-4 gram aslan kuyruğu
* 1 su bardağı su
Aslan Kuyruğu Çayı Nasıl Yapılır?
1 su bardağı sıcak suyun içerisinde yaklaşık olarak 2- 4 gram aslan kuyruğu bitkisinde ilave edin ve demlenmeye bırakın. Hazırladığını bu çaydan günde 3 defa yemeklerden önce için. Çayı her zaman taze olarak hazırlayın.
Aslan Kuyruğu bitkisinin gebeler için kullanımı uygun değildir. Kasılmalara sebep olacağından kullanımı tavsiye edilmemektedir. Emziren kadınlar üzerinde henüz yapılan bir araştırma yoktur. Bu sebeple emziren kadınlarında kullanmaktan kaçınması tavsiye edilir.