Uzmanlar, elimizden bir saniye bile düşüremediğimiz cep telefonlarının sağlığımız bakımından oluşturduğu tehlikenin gün geçtikçe daha da çoğaldığını belirtti.
İlerleyen teknoloji ile beraber cep telefonları, tablet bilgisayarlar gibi çoğu mobil cihaz, günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası durumuna geldi.
Uzun Süre Cep Telefonu Kullanmak Boyun ve Bel Fıtığı Yapıyor
Uzun süre bilgisayar ve cep telefonu kullanımı, saatlerce bedenin ve başın öne eğik pozisyonda tutulduğu işlerle uğraşmanın neticesinde baş ağrısı, boyun ağrısı, omuz ve kollarda ağrılar meydana gelmekte ve gün geçtikçe bu ağrılardan şikayetçi olanlara yeni bir tane daha eklendi.
Boyun ağrılarının, teknolojik cihazları yoğun olarak kullanmaktan dolayı bulunduğumuz dönemde yükselme gösterdiğini vurgulayan uzmanlar, bilhassa gençlerin bu cihazları yoğun bir biçimde kullanmalarının duruş bozukluklarına ve hatta kamburluğa neden olabileceğine dikkatleri çekiyor.
-------- Sponsorlu --------
Cep Telefonları ve Bilgisayar Nasıl Sağlıklı Kullanılır?
Başın öne eğik bir şekilde uzun müddet kalınması, omurga üstünde baskıyı artırarak ve omurgaya yük binmesine sebep olarak, boyun ve bel disklerinde hasara yol açabiliyor.
Sürekli aşağı bakmalı işlerle uzun süre uğraşmaktan kaynaklanan boyun ağrılarınız kollarınıza ve ellerinize vuruyorsa boyun fıtığı olabileceğinizi belirten Fizik Tedavi ve Manipülasyon uzmanları, bu tip hallerde derhal bir fizik tedavi uzman hekimine gidip muayene olmanızı öneriyor.
Günlük yaşamımızda çok fazla kullandığımız mobil cihazların gerekli önlemler alınarak kullanıldığı takdirde sağlıklı ve ağrısız bir biçimi de yaşamımıza devam edeceğimizi de vurgulayarak sözlerine ekliyor.
Gençlerin ve biz erişkinlerin bilinçsiz teknoloji cihazlarını kullanmamız ile ilgili görüşlerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…
Pingback: Basketbol Topu Büyüklüğündeki En Büyük Ur » Bilgi Doktoru
Pingback: Bioenerji ile Fıtık Tedavisi » Bilgi Doktoru