Arap Sabunu Nedir, Nasıl Kullanılır?

Geçmişten Gelen Temizlik Kurtarıcısı Arap Sabunu Hakkında;

Sağlıklı bir yaşam için en önemli şartlar arasında, kimyasal ve işlenmiş maddelerden uzak durmaktır. Bilhassa kendi sağlığımız için temizlik sırasında bu katkı maddelerinden kimyasal maddelerden uzak durmalıyız.

Bu sebeple kullananların ‘mucize’ dediği, büyük büyük nenelerimizin evinden hiç eksik etmedikleri, günümüzde tekrar yaygınlaşmaya başlayan arap sabunu adeta kurtarıcımız olabilir.

Arap Sabunu Nedir, Nasıl Elde Edilir?

Arap sabunu yapımında sodyum yerine, alkali olarak potasyum hidroksit kullanılan bir sabun çeşididir. Hayvansal ve bitkisel yağ asitlerinin potasyum hidroksit ile reaksiyonu sonucu elde arab sabunu edilir. Çoğunlukla sarı – açık kahverengi renkli; macun gibi yarı akışkan bir yapıya sahiptir. Bu akışkanlığı ve macunsu kıvamı nedeniyle ona yumuşak sabun da denilmektedir.

Arap Sabununun Kullanım Alanları – Arap Sabunu Nasıl Kullanılır?

Saç Bakımında Arap Sabunu
Arap sabunu; saç bakımı, saç problemleri veya saç temizliğinde tavsiye edilen doğal ürünler arasında gösterilir. Güzellik uzmanlarının arap sabunu kullanımı konusunda önerileri son yıllarda epey artmış, ayrıca saçlarını arap sabunuyla yıkayan ünlü sayısında da pek çok artış olmuştur.


-------- Sponsorlu --------

Arap Sabunu ile Temizlik
Halı temizliğinde, Yer ve parkelerin temizliği (Parkeler), Çelik ve Metal Yüzeylerde kullanımı, Lavabo ve Klozet Temizliğinde, Çamaşırlarda kullanımı önerilir.

Tüm bunların haricinde; mobilya temizliğinde, mutfak dolapları veya tezgah temizliği ile duvar temizliğinde arap sabunundan kolaylıkla kullanılabilir.

Tümünde kullanımı hemen hemen aynıdır. Katı sabun halindeyken şişeye koyularak biraz su veya elma sirkesi ile karıştırarak hassas temizlik yapabilirsiniz.. Bu şekilde eviniz hem mikroplardan arınacaktır hem de tertemiziz kimyasalsız bir ev olacaktır.

Solunum yolu hastalığı ve astım gibi hastaların bulunduğu ortamlarında arap sabunu ile temizlenmesi önerilmektedir.

Arap sabunu tarımsal alanda dahi kullanılabiliyor. Belirli ölçülerde alkol ile veya sarımsak ile karıştırılarak tarım alanlarında haşere ile mücadele amacıyla kullanıldığı söyleniyor. Evinizdeki saksı bitkilerinde de böceklenme olursa aynı yöntemle kullanabilirsiniz. bunu da dipnot olarak belirtmek isterim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir