Ahmet Maranki Tarçının Sağlığa Faydaları
Tarçın genelde güzel kokusu ve tatlılara kattığı lezzet sayesinde mutfaklara giren bir baharat olarak biliniyor. Günümüzde tarçının özelliklerini dar bir çerçeveye hapseden bu anlayıştan vazgeçildiği söylenebilir. Çünkü her geçen gün bu baharatın sağlık için bir başka faydası ortaya çıkarılıyor.
Tıpta bu baharata gereken önem verilmiş ve tarçının faydalarından her fırsatta bahsedilmiş. Ahmet Maranki tarçının tek başına kullanımına önem verdiği gibi onun başka malzemelerle birlikte kullanımına da önem veriyor. Örneğin Maranki, sindirim, mide ve karaciğere iyi gelen bir karışımda üç çeşit tarçın kullanılmasını istiyor.
-------- Sponsorlu --------
En İyi Tarçın Çeşitleri
Ahmet Maranki Sağlık Kitaplarında tarçını ve çeşitlerini detaylarıyla tanıtmış, örneğin tarçının çeşit olarak en iyisi, sert ve dağlık yerlerde yetişmiş olanı.
En Doğalı En İyi Tarçın
Tarçının, bir de beyaz ve gevşek yapıda olan türü var. Tarçınlar kokularına göre de türlere ayrılıyor. Buna göre güzel kokulu olan ve yabani sedef otu kokusuna sahip olan türlerinden bahsedilebilir. Diğer yandan, Ahmet Maranki tarçının kolayca ufalanmasının onun iyi olmadığını gösterdiğini belirtiyor.
Tarçının bir de sahte olanı var ki bu da yanıltıcı bir şekilde, iyi tür tarçın gibi sert; bunun etkisi ise tahmin edileceği gibi zayıf. Tarçınla ilgili yapılan açıklamalar, tarçını gerek tek başına gerekse de bir karışımın içerisinde kullanmak isteyenlerin önünde birçok tarçın çeşidi seçeneğinin olduğunu gösteriyor.
Seçimde başvurulacak en önemli Maranki kriteri ise sıklıkla vurgulandığı gibi ürünün en doğal olanına ulaşmaya çalışmaktır.