Doyumsuzluk Hastalığı Nedir

Uzman Psikolog Ayşe Yanık Knudsen, doyumsuzluk hastalığına değinerek, “Teknolojik araçlarla birlikte mutsuzluk virüsü her geçen gün yayılmaktadır” dedi.

Doyumsuzluk Hastalığı İle İlgili Konferans

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen uzman psikolog Ayşe Yanık Knudsen, “Doyumsuzluk” hastalığı ile ilgili bilgiler verdi.

Doyumsuzluk Nedir? Tanımı;

İnsanın, yaşam boyunca hep daha fazlasını elde etmesine rağmen bir türlü mutlu olmayı başaramadığını belirten Dr. Knudsen, “Doyumsuzluk, her şeye sahip olunmasına karşın hala mutlu hissedememe durumudur. Mutsuzluk bir nevi virüstür. Bu virüs teknolojik araçlarla birlikte hızla yayılmaktadır.

Doyumsuzluk artık öyle bir sınıra gelmek ki hiçbir şeye sahip olmayı arzulamamak. Çünkü her şeyim var ancak çok mutsuzum demektir.

Malesef son 10-15 senede insanoğlunun gidişatı mesleki bir bakış açısıyla birlikte beni çok kaygılanmaya itiyor.

Dubai’de yaşadığım zaman içinde bende bu hastalığın kenarından bir şeyler yaşadım. Kendimi oldukça kötü hissettim ve bu kitabı yazmaya karar verdim. Bilhassa Ortadoğu’da insanlar bu hastalığın sanki daha çok pençesine düşmüşler gibi görünmüştü bana.


-------- Sponsorlu --------

2009 senesinde ülkeme döndüğümde aynı hastalığın Türkiye’de de olduğunu üzülerek fark ettim. Türkiye ufak bir coğrafya değil. Ben büyükşehir vatandaşıyım. Hep büyükşehirde yaşadım. İstanbul dünya metropollerinden biri ve en fazla bu kitabı yazarken temel maddem ana coğrafi konum biraz daha İstanbul’du” dedi.

Ruhsal Olarak Sağlıklı mıyız?

Birçok hastalığın ruhsal nedenlerden kaynaklı oluştuğunu dile getiren uzman psikolog Ayşe Yanık Knudsen, “Eğer ruhsal olarak sağlıklıysanız inanın bana organik şeklinde de sağlıklısınızdır.

Pek çok hastalık örneği, migren kesinlikle ruhsal bir hastalıktır. Altındaki nedenler kuşkusuz ruhsal nedenlere dayanıyor.

Ülserden tutun gastrite hepsinin temel kaynağında ne yazık ki yaşadığınız stres, hayatla başa çıkamamak, mutsuzluk ve kötü beslenme gelmektedir. Teknolojinin tabii ki düşmanı olamayız. Televizyon bize çok hoş şeyler de sunuyor. Ama bunun yanı sıra bunların kölesi olarak malesef ki bu çağın pek çok zararını görüyoruz” diye konuştu.

Siz sevgili Bilgi Doktoru okurlarımın da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (beü) verilen doyumsuzluk konulu konferans hakkında görüş ve önerilerini paylaşmlarını isterim. Ayrıca bu konu ile ilgili sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Sağlıcakla kalınız…

1 YORUM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir