Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, seneler önce bulunan Gülsuyunun cilt için son derece yararlı olduğunu açıkladı.
Güzel kokusundan da yararlanılarak ihtiyaç durumunda parfüm olarak kullanılan gülsuyunun, bunun yanı sıra cilt bakımında da kullanıldığını dile getiren Dr. Ata Nejat Ertek, “Cildi nemlendirme ve temizleme özelliğini sunan gülsuyunu, buzdolabında muhafa edilerek soğuk şekilde uygularsanız, bunun yanı sıra yüzünüzün kan dolaşımını da hızlandırmış olursunuz. Böylece gülsuyu kullanımı sonucu nemlenen yüzünüz, doğal canlı görünüme sahip olacaktır.
Bilhassa makyaj temizlemek için gül suyundan yararlanabilirsiniz. Gülsuyunda dikkat edeceğiniz en temel unsur %100 doğal olması gerektiğidir.
Gülsuyu her cilt için kullanılabilir. Yağlı ciltlerin nem dengesini sağlar, kuru cildi nemlendirir, sivilce ve aknelerle savaşır.
Gülsuyunun cilde başka yararları ise şu şekildedir; ciltteki kızarıklık ve şişkinliği geçirir, tıkanmış gözenekleri açılmasını sağlar, cilde ışıltı-enerji kazandırır, sivilceleri kurutur, cilt kuruluğunu engeller.
-------- Sponsorlu --------
Yağlı Ciltlere Gül Suyu Maskesi
Yağlı cilt görünüşünü gidermek için haftalık 2 defa Gül suyunu pudra ile karıştırarak maske hazırlayıp yüzünüze uygulayabilirsiniz..
Bu maskeyi tekrar gülsuyu kullanarak temizleyin. Sivilceli ciltler için ise Sabah saatlerinde de bir pamuk kullanarak sivilceli yerlerinize gül suyunu sürün. Bu uygulama sivilcelerinizi kurutacaktır” şeklinde konuştu.
Gül yalnızca sevgiliye sunulan bir çiçek olmasının yanısıra bayanların dostu ve güzel kokusu ile kendisini sevdiren bir çiçektir. Bu özelliklerinin yanında cilt gençleştirmelerinde, cildi gerginleştirmede ve benzeri işlemlerde oldukça etkilidir. Ayrıca güneş lekelerini yok etmek için de gül suyunun kullanımı mevcuttur.
Cilt lekelerinizde Kurtulmak için Gül Suyunu ile her gün cildinizi temizlerseniz ilerleyen günlerde cildin lekelerden arındığını fark edeceksinizdir.
Gül Suyu – Kayısı ve Gül Yağı Karışımı
Bu kadar faydalı olan gül suyu ek olarak kayısı yağı veya gül yağı ile karıştırılıp kullanırsanız; koruyucu tabaka oluşmasını sağlayacak ve cildinizi dışarıdan gelen olumsuzluklara karşı koruyacaktır.
Pingback: Sivilceler için Ender Saraç » Bilgi Doktoru
Pingback: Ev Yapımı Makyaj Temizleyici » Bilgi Doktoru