İlkbaharda kıştan kalan zararlı maddeler temizlendikten sonra dikkat edilecek bir kaç nokta daha vardır.
Sağlıklı bir beslenme tarzı ile ilgili bilmeniz gerekenleri Bilgi Doktoru sitenizde sizler için paylaştık.
Bunların başında neler yenmesi yada yenmemesi gerektiği yer almaktadır.
İlkbaharda bilhassa ağır olmayan, hafif yiyecekler yenmelidir. Yiyecekler hafif olsa bile mideyi bunlarla doldurmamak az miktarda yemek gerekmektedir.
Bu mevsimde acı, çok tuzlu ve ekşi yiyecekleri oldukça azaltmalı hatta kaçınılmalı, bilhassa sıcak nitelikteki baharatlar, bedeni kızdıran et, yumurta gibi yiyecekleri yenmemelidir.
Bedeni kurutan yiyeceklerden olan helvalardan kaçınmalı, çok tatlı yiyecekler yememeye çalışılmalıdır.
Mizacı sıcak olanlar yani demevi ve safravi mizaçlı olanlar ilkbaharda erişte ve tutmaç (bir çeşit mantı) gibi ağır yemeklerden, kebap yapılan etli, tuzlu ve acılı yemeklerden perhiz yapmaları gerekmektedir.
-------- Sponsorlu --------
İlkbaharda artan kanın kuvvetini zayıflatmak için sumak yemek çok yararlıdır.
Haftada iki kez sumak çorbası içmeli, ıspanak, pazı yemekleri yenmelidir. Hatta bütün yemeklere sumak katarak pişirilmelidir.
İlkbaharda sıcak hamama aşırı gidilmemeli, hamama gidildiğinde de orada az durmalı, hamamın çok sıcak yerinde oturulmamalıdır.
Sabah yemeği öncesinde hafif bir spor yapmalı, genellikle ağır sporlardan kaçınmalıyız.
Üzüm ve Narın Suyunun Sağlığımıza etkileri ile ilgili görüş ve önerilerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…