Bebekler dünyaya gelirken ağlayarak gelirler ve ilk zamanlar çok fazla ağlarlar. Peki bu normal bir durum mudur?
Bebeğiniz çok ağlıyor diye endişeleriniz varsa bu yazımızda sizi rahatlatacak bilgileri siz değerli Bilgi Doktoru okurları için paylaştık.
Bebekler son derece sabırsızdır ve yaşamak için gereken her şeyde başka birine bağlı oldukları için, arzularının hemen yerine getirilmesini isterler. Ağlamak, bebeklerin “kendi dillerinde” konuşmasıdır.
Bebekler Ağlarken Ne Demek İstemektedirler?
“ Anneciğim, ben yalnız böyle konuşabiliyorum, onun için bu kadar çok ağlıyorum. Karnım acıkmış, uykum gelmiş ya da altım kirli olabilir. Belki de diğer bir rahatsızlığım var ya da sadece seni yanımda görmek istiyorum. Aç olduğumu düşünüyorsan beni beslemeni istiyorum. Böylelikle ben de ağlamamın bir işe yaradığını öğrenmiş olurum. Hele ki beslerken başımı okşayıp ve gözlerimin içine bakarsan seni daha iyi anlarım. Eğer altım kirlenmişse lütfen değiştirir misin? Yok şayet, diğer bir nedenden kaynaklı ağladığımı düşünüyorsan, Anneciğim sen ne yapacağını daha iyi bilirsin”
-------- Sponsorlu --------
Bebeğin Ağlama Nedeni Nasıl Anlaşılır?
Siz de zaman geçtikçe, bebeğinizin ağlama nedenlerinin ne anlama geldiğini daha basit anlayacaksınız. Mesela acıktığı zaman farklı, rahatsız olduğu zaman farklı biçimde ağladığını göreceksiniz. Bazen de bebekler, görünür herhangi bir neden olmadan ağlarlar.
Belki de bebeğiniz günün yorgunluğunu atmaya çalışıyordur. Yeni doğmuş bebekler ilk aylarda ağlarken göz yaşının olmadığını göreceksiniz. Gözyaşı bebeklerde daha sonra ortaya çıkar. Çocukluk çağı boyunca bazı zamanlar çocuğunuzun ağladığını göreceksiniz, yalnız 3 aylıktan sonra bebeğiniz kendini daha iyi ifade etme imkanına kavuşacağı için ağlamaları azalacaktır.
Konuyla ilgili bilgi ve tecrübeleriniz siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz.