Göğüs Kanserinin Belirti, Tanı ve Tedavisi

Kanser ne yazık ki kesin bir çözümü bulunmasa bile erken teşhis ve tedavi ile kontrol altına alınabiliyor. Özellikle son yirmi yıl içerisinde kanser hastalığı iyice yayılmış ve her sekiz kadından birinin yüksek risk grubuna dahil olduğu belirlenmiştir. 30’lu yaşlarına varmak üzereyken kadınların düzenli olarak taramalardan geçmeleri gerekmektedir.

Bu konuda genetik çok önemli! Birinci derece akrabalarınızda meme kanseri varsa ya da atalarınızda bu durumla karşılaşılmışsa aksatmadan doktora gitmelisiniz. Kanserden kaçınmak için düzenli spor yapmalı, sağlıklı beslenmeli, stresle başa çıkma yöntemlerini geliştirmelisiniz.

Kanser hücrelerinin oldukça hızlı çoğalabildiği bir gerçek. Ortaya çıktığı organı sardıktan sonra tüm vücuda atması da muhtemel. Meme kanseri, direkt olarak süt bezleri ve kanallarında ortaya çıkıp ardından memeye yayılır. Gelişme ve yerleşme süreci oldukça yavaş olan meme kanserinin fark edilmesi de güçtür.


-------- Sponsorlu --------

Belirtileri

Koltuk altınızdaki lenf bezlerinde ya da memede oluşan sert yapılar

Meme görüntüsünün değişmesi ve ağrı

Memede yara oluşması, morarma, iltihap akması ya da kızarma

Aniden ortaya çıkan kızarıklıkları ve yaraları ciddiye almanız gerekir.

Eğer sigara kullanıyorsanız ve bunun yanında alkol tüketiminiz fazla ise meme kanseri riskiniz artar. Gelişim döneminizde radyoterapi gördüyseniz ya da regl döngünüz düzensiz ise kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

Tedavi yöntemleri

  • Ameliyat
  • ışın tedavisi
  • Hormon tedavisi
  • Kemoterapi

Meme kanserinde de diğer kanser çeşitlerinde olduğu gibi erken teşhis çok önemlidir. Ufak farklılıkları asla ihmal etmemeli ve düzenli olarak doktor kontrolüne gitmelisiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir