Kansere Bulaşan Hücreleri Büyük Oranında Temizliyor

Kansere neden olan kök hücrelerini engellemekle kalmıyor; kansere neden olan tümörlerin sayısını da %50 oranında azaltıyor.

Günlük hayatımızdaki beslenme alışkanlıklarımızda yapacağımız küçük ama etkili değişiklikler sayesinde kolon kanseri riski ciddi oranda azalacaktır.

Kolon kanseri riskini azaltmanın yolları

İşlenmiş et ve et ürünlerinden uzak durun

Domus pastırması, sosisli sandviç, sosis, soğuk etler ve diğer işlenmiş et ve et ürünlerinin kanserojen etkisi oldukça fazladır.

Köri tüketiminizi arttırın

Kanser ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda köri baharatının kolon kanserine neden olan hücrelerinin gösterdiği çoğalma eğilimini azalttığı saptanmıştır.

– Yağ tüketiminizi azaltın

Eğer diyet yapıyorsanız fakat yağ tüketiminiz yüksek miktardaysa kanser kök hücrelerinin çoğalması tetiklenir. Bu nedenle; hazır besinlerden, et, tereyağı ve diğer yağlı besinlerden uzak durmalısınız.

-Bitkisel temelli diyet hazırlayın

Yapılan araştırmalar, hayvansal protein tüketimi yüksek diyetlerin kolorektal kanseri tetiklediğini gösteriyor. Bu nedenle yapacağınız diyetlerin bitkisel temelli olmasına özen göstermelisiniz.


-------- Sponsorlu --------

-Şekeri ve şekerli besinleri kesin

Tatlı tüketmek isterseniz meyve seçebilirsiniz.

-Daha fazla üzüm tüketin

Üzümleriin içeriğindeki Resveratrol, kanser kök hücrelerini engellemekle beraber kanserli urları % 50 oranında eksiltir.

-Yüksek lifli beslenme

Yapılan araştırmalar sonucunda yüksek lifli, az yağlı bir beslenme programının kolon kanseri tehlikesini azalttığı saptanmıştır.

-Bazı araştırmalar hindistan cevizinin kolon kanseri öncüllerini azalttığını gösteriyor.

-Günlük taze ceviz tüketin

Ceviz, bağırsaklardaki probiyotikler gibi davrandığı için kansere karşı etkilidir.

-Günlük yeşil çay tüketin

Yeşil çayın birçok çalışmada kansere karşı etkili olduğu ispatlanmıştır. İçeriğinde birbirinden farklı kanser önleyici gıdalar bulunur.
-Yeterli kalsiyum aldığınızdan emin olun

Kalsiyum deposu bazı yiyecekler; havuç ve havuç suyu, lahana ve öbür koyu yeşil yapraklı sebzeler, susam, tahin, badem yağı, badem ve brokoli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir