Ahmet Maranki Gaz Giderici Bitkiler ve Bitki Çayları

Gaz Giderici Bitkisel Çay Tariflerini ve Hangi Bitki Çayının Gaz Oluşumunu Engellediğini Prof. Dr Ahmet Maranki açıkladı…

Bilgi Doktoru – Prof. Dr. Ahmet Maranki gaz giderici bitkileri kullanarak gaz probleminizden kurtulmanın mümkün olduğunu belirtti. Gazlar, insanların sindirim sistemlerinde meydana gelen ve kişinin sindirim kanalında oluşan faz nedeniyle çıkan ses bazı zamanlar insanları utandırıcı ve rahatsız edici biçimlere sokabilir. Bunlardan kurtulmanız için bazı faktörlere dikkat etmeniz gerekiyor, aşırı yutulan havadan ve yediğiniz yiyeceklerden içeceklerden kaynaklanan durumlar olabilir. Örneğin, yemeklerinizi çok hızlı yememeliyiz.

Gaz giderici bitkisel çay tarifleri ile de gaz sorununuzu, tedavi edebilmeniz oldukça kolay. Gaz giderici olarak bilinen ve en yararlı olan bitkisel çaylar şu şekildedir; Nane çayı, ada çayı, anason çayı, rezene çayı, dağ çayı, melisa çayı, nane limon çayı, ıhlamur çayı ve son olarak papatya çayını öneriyoruz. Papatya çayını bebeklerde gaz giderici bir bitkisel formül olarak kullanabilirsiniz.

Gün içerisinde hızlı tüketilen yağlı gıdalar, gazlı içecekler ve yüksek sodyum içeren yemeklerin ardından yaşanan gaz ve şişkinlik oldukça normal bir durumdur. Gaz sindirim esnasında tolere edilemeyen gıdaların oluşturduğu hava baloncukları, şişkinlik ise kabızlık, vücudun su tutması ve hormonal sebeplerle oluşmaktadır. Ağır yemeklerden sakınmak, şekeri ve tuzu dengeli tüketmek sizi gaz oluşumuna karşı koruyacaktır fakat hali hazırda gaz ve şişkinlik yaşıyorsanız gaz giderici bitki çayları ile çözüm bulabilirsiniz. İşte size gaz problemine karşı Ahmet Maranki tarafından önerilen Bitki Çayı Tarifi…

Nane Çayı

Bilimsel adı “Mentha piperita” olan, kurutulmuş ya da taze nane yapraklarından hazırlanan çay sindirim sistemi problemlerinin tedavisine yardımcı olarak kullanılabilir. Sindirime dahil olan kasların yumuşatarak gazın vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.


-------- Sponsorlu --------

Nane çayını hazırlamak için 1 çay kaşığı kuru nane yapraklarını 1 bardak kaynamış suya koyup 5-10 dakika demlenmesini bekleyiniz. Reflüsü olanlara mide asidinin yemek borusuna çıkışını kolaylaştırması sebebiyle nane çayı içmeleri önerilmez.

Melisa Çayı:

Nane familyasından gelen ve rahatlatıcı etkisi ile uykusuzluk, anksiyete, sindirim rahatsızlıkları ve iştah arttırıcı olarak kullanılan melisa çayı mide kramplarını hafifleterek gazın dışarı atılmasını kolaylaştırır. Melisa çayının rahatlatıcı etkisinden yararlanmak için 1 tatlı kaşığı kuru melisa yaprağını 1 bardak kaynamış suya atarak 10 dakika kadar demleyin ve süzdükten sonra içebilirsiniz. Antidepresan tarzı yatıştırıcı ilaç kullanan kişilerin melisa çayı içmesi önerilmemektedir.

Rezene Tohumu Çayı:

Rezene tohumu gaz oluşumunu önler ve gaz geçişini hızlandırır. Rezene tohumu çayını tek başına veya etkisini arttırmak için anason tohumu ve dere otu ile karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Geleneksel olarak kolik ve gaz tedavisinde kullanılan rezene, epilepsisi olan kişilere önerilmez. Çok nadiren alerjik tepkimeye yol açabilir.

Karahindiba Kökü Çayı:

Karahindiba çayı, gazdan daha fazla vücudun hormonal değişimler, aşırı sodyum tüketimi sebebiyle tuttuğu aşırı suyun atılması için diüretik olarak kullanılabilmektedir. A vitamini, B kompleks vitaminleri, C ve D vitaminleri açısından zengin olan karahindiba ayrıca magnezyum, kalsiyum ve demir minerallerini de içermektedir.

Yemeklerin ardından veya normal zamanlarda gaz problemi yaşıyorsanız yukarıda tariflerini verdiğimiz doğal bitki çayları ile gazın oluşmasını azaltabilir veya hızlı – kolay atılmasını sağlayabilirsiniz. Ancak yediğiniz öğünün hafif veya ağır olması fark etmeksizin gaz ve şişkinlik sorunu yaşıyorsanız bu sindirim sistemini etkileyen diğer bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Sürekli yaşanan gaz ve şişkinliğin sebebinin tespit edilebilmes için hekime başvurmanızı öneririm.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir