Bu Makale Ertan Uluca Tarafından Gönderilmiştir.
Eğer havada aşırı kuruluk var ise bu bedeni kurutur, safra ve sevdayı artırır. Kuru havada uzun süre kalınırsa denge durumunda olan safra ve sevda hıltları artar ve denge bozulur.
Kuru bir havanın İnsan Sağlığına Etkileri ile ilgili bilmeniz gerekenleri Bilgi Doktoru sitenizde sizler için paylaştık.
Kuru Havaya Maruz Kalmak
Çok uzun süre kuru havaya maruz kalanlar terleme hastalığına ve yakıcı ateş hastalığına tutulabilirler.
Ayrıca bu hava malihülya diye adlandırılan bir çeşit melankoli hastalığını ve ruh sorunluluklarını meydana getirir. Kuru hava deride kuru kaşıntılara ve uyuz gibi arazların meydana gelmesine de yol açabilir.
Kuru havanın zararlarından korunmak için alınacak önlemler
Kuru havanın bedene zarar vermemesi için bazı tedbirler alınmalıdır. Bunların başında kuru havalarda bedenin rutubetini arttıracak şerbetler içilmesi gelmektedir. Nilüfer ve menekşe çiçeklerinden yapılan şerbetler bu hususta yararlı şerbetlerdendir.
-------- Sponsorlu --------
Yenilen gıdalar da kuru havaya göre seçilmeli ve nem veren gıdalar yenmelidir. Nem verici yemeklerin başında kabak yemeği gelmektedir. Ispanak ve semizotunu tavukla pişirip yemek de nem veren gıdalardandır.
Hamam rutubet veren yer olmasından suyu tatlı olan hamama gitmek yararlıdır. Hamamdan çıkınca ise cildin rutubetini koruyan yağlar sürülmelidir; Tatlı badem yağı, menekşe yağı yada nilüfer yağı bunlara en hoş örnektir.
Havadaki kuruluk artıp uzun sürerse cinsi münasebet oldukça azaltılmalıdır. Böyle zaman aşırı hareket etmemek, rahat bir biçimde oturmak ve istirahat etmek gerekmektedir.
Kura havarim bedene zarar vermemesi için bedenin rutubetini arttıracak menekşe, nilüfer şerbeti gibi şerbetler içilmelidir.
Kuru Havaların Sağlığımıza yararları ve zararları ile ilgili görüş ve önerilerinizi siz de değerli Bilgi Doktoru okurlarıyla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu konu ile alakalı sorularınız varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarız. Sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle…